L'emissora

Què és?
Ràdio Música en Valencià és una emissora de ràdio online que programa, 24 hores al dia, música amb dos condicions: només grups valencians, només música en valencià.

Per què només música en valencià?
Perquè els últims anys estem vivint un esclat de la música feta en valencià, amb desenes de grups i discos nous, d'enorme qualitat i interés. Perquè eixos grups encara no tenen el merescut ressò als mitjans de comunicació. Perquè J. V. Frechina assegurà fa poc que cal una xarxa de mitjans per a aconseguir una indústria musical pròpia (i ací ningú no sap més de música valenciana que Frechina). Perquè el valencià mereix el nostre suport. I perquè no he trobat cap ràdio semblant, ni tan sols a Internet; que ja és dir, perquè hi ha de tot.

Per què només músics valencians,
i no també de Catalunya i les Illes?
Perquè els músics catalans sí tenen una indústria pròpia amb nombrosos grups, que de vegades inclou els valencians, però generalment no. I perquè es tracta d'identificar i potenciar els d'ací, i alhora dignificar els nostres clàssics.

No hi ha programes amb locutors i tot això?
No. Les ràdios online tenen sentit com a seguit musical que pot acompanyar, a més, el treball o l'activitat (i que no t'hages de preocupar tu de què vas a escoltar). Al món de la ràdio per internet, els programes especialitzats s'ofereixen en forma de podcasts que podràs descarregar i escoltar quan vulgues. Això també ho farem, amb el temps. De moment, posem en marxa la ràdio.

On és l'emissora?
Com a emissió, Ràdio Música en Valencià és un un streaming programat al servidor belga Radionomy.

Pagues drets d'autor?
Sí!! Això era i és important per a mi. He triat Radionomy perquè té signats convenis amb les societats d'autors per a pagar als músics els drets deguts per emetre les cançons. Més concretament, té un acord amb la societat de drets belga SABAM, la qual té conveni de col·laboració amb la Sgae.

Hi ha publicitat?
No, si no estàs als Estats Units o un país on Radionomy introdueix anuncis, la qual cosa li serveix per a mantindre el servici i pagar els drets d'autor. De normal, només hi ha música.
En un primer moment posarem alguns anuncis a la web, a vore si servien per a pagar servidors, dominis i demés (vos recorde que estic a l'atur). Després els vam canviar per un sistema de donatius: si voleu col·laborar econòmicament amb el projecte no teniu més polsar el botonet de "Donar". Tindreu el meu agraïment etern. Altres acords publicitaris o de patrocini els podem parlar en paco@radiomusicaenvalencia.com

I tu qui eres?
Paco. Hola com estem.